úterý 21. října 2008

Srdce sídlem radosti


Srdce

Jste nespokojeni, předráždění, zatrpklí a netrpěliví? Potom se nedivte, že se vám raději mnoho známých vyhne, poněvadž všem na potkání sdělujete, co špatného vás potkalo nebo snad potká. Nejen, že budete více osamělí, ale špatná nálada vyvolává i nepříznivé změny v činnosti orgánů.

Někdy se zbytečně trápíme pro křivdy z minulosti, nebo se strachujeme z toho, co by se nám mohlo stát. Je normální, že naše nálada podléhá nepatrným pohnutkám, něco se nám nepovedlo, něco jsme ztratili, někdo nám něco vyčetl nebo nejsme spokojeni s během události či s počasím. Zvlášť škodlivé je očekávání nepříjemných nehod, které se ale nemusí uskutečnit. Stačí, když si uvědomíme, že myšlenky jsou energie, a to velmi silné, takže se může uskutečnit nejen to, co bylo předmětem našich obav, ale i nadějí.

SrdceNeměli bychom se zbytečně trápit a nesnáze zveličovat. Když se naučíme odstraňovat z mysli trápení, můžeme být šťastní za všech okolností. Je třeba vyloučit trápení z minulých událostí a nebát se budoucích. Nemyslet na to, co by se špatného mohlo stát. Je třeba se naučit vidět dobro i tam, kde na první pohled je jen zlo. Je třeba se dívat na život z lepší stránky a snažit se o udržení dobré nálady. Ta se dá nacvičit třeba tím, že pozorujeme vše kolem sebe, nebo si vybavujeme krásné věci, těšíme se z pěkného počasí..

Těžko lze určit, co je štěstí. Je to něco prchavého a nestálého. Dobrá nálada však dovede přivést do života každou chvíli trochu štěstí. Dobrá nálada je projevem optimismu, snášenlivosti, trpělivosti, přátelství, radosti i statečnosti. Je to duševní stav, který působí příznivě a blahodárně nejen na nás, ale i na všechny v našem okolí.

Žádné komentáře: